Pravé, zabíjačkové hody

Dříve bylo zvykem, že se na každé vesnici konala porážka prasete. Byla to akce, do které byla zapojena celá „dědina.“ Dnes tato tradice přetrvává i nadále, jde ale spíše o soukromou akci, kterou si organizuje každá rodina zvlášť. Díky řezníkovi se zabije prase, ze kterého se naporcuje maso a z tuku uškvaří sádlo. Další výbornou specialitou jsou jitrnice, tlačenka, nebo prasečí mozeček, který se smíchá s vejci.

K dostání i dnes

Na vesnici nejsou zabíjačkové speciality žádnou vzácností, zato ve městě už je to horší. Asi nikdo z lidí, žijící v bytě, si nedokáže představit, že by ve své https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ https://www.kuchynedusek.cz/kuchyne/kuchyne-na-miru/ malé kuchyni na míru vyráběl škvarky nebo pekl prejt. Ale ani měšťané nemusí zoufat, lahůdky jsou k dostání ve speciálních obchodech, které jsou volně dostupné. Dále si můžete tlačenku nebo BIO maso koupit přímo od řezníka. Ve skutečnosti je realita ale taková, že čím dál více mladých lidí odmítá jíst domácí speciality tohoto typu. A nejen Praha nebo Brno jsou toho důkazem.

Pravé, zabíjačkové hody
5 (100%)2
/ by

Post Author: